Röviden...

Itt nemcsak a horgolt játékokban gyönyörködhetsz, de a legtöbb baba mellett megtalálod az elkészítési mód leírását is! Bár tisztán amigurumi blognak indult, végül úgy döntöttem, hogy itt osztom meg a más technikával készült munkáim leírását is. Alkotásra fel!

Egy kis elmélet

Friss kommentek

  • Mamigurumi: @Norchy: Szia! Már majdnem kész a leírás, most már tényleg be kellene fejeznem. :) Lesz hozzá reng... (2012.11.07. 21:01) Audrey Doudou
  • Tarance: Nagyon örülök az oldaladnak, nálunk januárban lesz baba és gondoltam időben elkezdem :) (2012.08.26. 22:46) Mi az az amigurumi?
  • Mamigurumi: @olvadtsajt: Nincs akadálya, a részletekkel kapcsolatban keress a babadammkukacgmail.com címen! (2012.01.25. 16:16) Piddles minta
  • Szigami: Jaj de jók! A fotel a kedvencem :) (2010.09.08. 19:38) Határtalan kreativitás

Audrey Doudou

2011.03.10. 18:31 Mamigurumi

Íme Audrey, a vidám és végtelenül sikkes nőci. Minden kislány álma, nem? Szerintem jobb, mint a Barbie, bár a karja és combja neki sem sokkal vastagabb. Saját tervezés és kivitelezés. Ha minden jól megy lesz szőke, piros ruhás barátnője is.

Elkészítési leírás hamarosan!

2 komment

Címkék: játék horgolás horgolt baba kézzel készült

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumi.blog.hu/api/trackback/id/tr782728680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norchy 2012.11.07. 18:40:06

szia,
tudnál segíteni a baba kb leírásával?
elegendő lenne, ha tudnám, hogy hány szemmel készül a karja és a lába, illetve ami teljesen sötét folt, hogy a ruha hogy kerül rá, vagy hogy készül egyszerre a babával. egy mesefigurát szeretnék elkészíteni, de nem tudom a ruha alatt a testet hogy kell.... vagy a ruha teljesen külön, utólag készül? bocsi a sok kérdésért, és köszönöm
nagyon ügyes vagy, szépek a babáid :)

Mamigurumi 2012.11.07. 21:01:46

@Norchy: Szia!
Már majdnem kész a leírás, most már tényleg be kellene fejeznem. :) Lesz hozzá rengeteg személetető fotó is.
Nincs most nálam a baba és a leírás sem, de a ruhát illetően annyi biztos, hogy a testet a ruha színéből horgoltam, a karokat pedig szintén azzal fejetem be. A karok az ujjaktól kezdődnek, tehát magic ringgel, ugyanígy a lábak is. Aztán szaporítottam, majd fogyasztottam, hogy a kézfej, az alkar (vádli), felsőkar (comb) formája kialakuljon. A karok esetében az utolsó a befejezés a ruhát adó fonallal történik, így alakul ki a ruha ujja. A fodrot utólag alakítottam ki. Simán szúrtam a kész rövidpálcák közé. A kart végül a kötőfonallal varrtam a testre. A lábak és a test összedolgozása: na az elég komplikált. Röviden az alapelv az volt, hogy ne legyen varrás a lábaknál, hogy minél tovább bírja a gyerekek kiképzését. Ezért aztán a ruha (test) a szoknya aljáig elkészült a ruha színéből, majd leszedtem a sorokat. Ezután kezdtem a natúr színből egy magicringet és szaporítottam még 1-2 kört, hogy ovális formát kapjak. Majd fogtam a korábban elkészített lábakat és hozzáfogtam az ovális alakhoz, így haladtam tovább a körökkel. A végén szimplán folytattam szaporítás nélkül a rövidpálcákat. Így alakult ki a fenék formája. A szoknya pedig tulajdonképpen a felsőtest és az alsótest összehorgolása, csak tovább haladtam néhány körrel, hogy szép formája legyen.
Mindjárt posztolok néhány szemléltető fotót.
süti beállítások módosítása