Röviden...

Itt nemcsak a horgolt játékokban gyönyörködhetsz, de a legtöbb baba mellett megtalálod az elkészítési mód leírását is! Bár tisztán amigurumi blognak indult, végül úgy döntöttem, hogy itt osztom meg a más technikával készült munkáim leírását is. Alkotásra fel!

Egy kis elmélet

Friss kommentek

  • Mamigurumi: @Norchy: Szia! Már majdnem kész a leírás, most már tényleg be kellene fejeznem. :) Lesz hozzá reng... (2012.11.07. 21:01) Audrey Doudou
  • Tarance: Nagyon örülök az oldaladnak, nálunk januárban lesz baba és gondoltam időben elkezdem :) (2012.08.26. 22:46) Mi az az amigurumi?
  • Mamigurumi: @olvadtsajt: Nincs akadálya, a részletekkel kapcsolatban keress a babadammkukacgmail.com címen! (2012.01.25. 16:16) Piddles minta
  • Szigami: Jaj de jók! A fotel a kedvencem :) (2010.09.08. 19:38) Határtalan kreativitás

Bébi csörgők

2011.01.17. 17:09 Mamigurumi

A múlt héten érkezett meg Franciaországból a legutóbbi csomag, amelyben - hála az Internetnek - csupa-csupa egyedi, vicces, csodaszép és szuperjó minőségű babaruhát rendeltem a kislányomnak. Január eleje lévén persze minden féláron vagy még olsóbban volt, úgyhogy nem maradhatott ki a csomagból 2 euróért egy kis csörgő játék, ami további játékok alkotására ihletett.

Készítés menete:

Hozzávalók:

- Mindhárom "modellhez" kb. 25X20 cm-es egyszínű textildarab (lehetőleg 100% pamut összetétetű pl. pamutvászon, flanel stb.)

- A hátoldalhoz szintén 25X20 cm-es egyszínű vagy mintás textildarab (pl. krémszínű pamut pólóanyag)

- Kb. 1,5 m sötétkék és piros (vagy bármilyen színű) hímzőfonal (2 szálasan)

- Tömőanyag (vatelin, szintetikus vatta)

- 1 db kisméretű műanyag csörgőlabda (pl. babakocsira tehető csörgő/lánc egyik eleme)

- Az elefánt farkának kb. 8 cm színes szallag

- Kb. 30 perc szabadidő

Készítés menete:

Készítsük el a tetszésünk szerinti figura szabásmintáját egy papírlapon (selyempapír a legjobb erre a célra). Aki nem szeretne saját maga rajzolni, letöltheti az én sablonjaimat: maci; elefánt; csibe; halacska; cica (A4-es lap méretéhez igazítva nyomtasd ki, hogy ez eredeti méretet megkapd).

Vágjuk ki a rajzot és gomdostűzzük a két színével egymás felé fordított anyagra. (Kimosható textilfilccel akár körbe is rajzolhatjuk.) Amennyiben szeretnénk címkét vagy szallagot tenni az állatkára, gombostűzzük a két anyagréteg közé a megfelelő részen.

Varrjuk körbe a körvonal mentén a figurát az egyik oldalon kb. 6 cm-es nyílást hagyva. (A nyílást azon a részen hagyjuk nyitva, ahol a legnagyobb egybefüggő varrott rész lenne.) Amennyiben varrógéppel dolgozunk válasszunk apróbb (1-2-es) öltéseket, hogy jól tartson a varrás. Kézi varrásnál szintén igyekezzünk egyenletes, apró öltésekkel dolgozni.

A varrást követően kb. 0,5 cm-t hagyva vágjuk körbe a mintát. Az íveken a varrsráhagyást vágjuk be a varrásig, hogy kifordítás után szépen kifeküdjön. Szintén emiatt a sarkokon vágjuk le a csücsköket 1 mm-t hagyva a varrásra.

Fordítsuk ki az alapot a meghagyott nyíláson és hurkapálcával igazítsuk el a sarkokat. Vasaljuk ki az alapot. Tömjük ki félig tömőanyaggal a figurát és helyezzük a közepébe a csörgőt. Folytassuk a tömést, amíg jó tartásű, tömör nem lesz az állatka. Varrjuk be a nyitva hagyott részt apró öltésekkel, hogy minél kevésbé látszódjon.

Egyenletes, nagy fércöltésekkel hímezzük körbe az állatka körvonalait kb. 0,5 cm-re a széltől. Folytassuk a hímzést az arcán és további testrészeken.

Aztán hátradőlve gyönyörködjünk benne, ahogy a csemeténk felfedezi az új kisbarátot! 

Szólj hozzá!

Címkék: játék egyszerű varrás csörgő bébijáték kézzel készült

A bejegyzés trackback címe:

https://amigurumi.blog.hu/api/trackback/id/tr952638984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása